Целулит – как да се справим с природни средства

Какво представлява целулитът

Целулитът (наричан още липодистрофия) обикновено се появява в резултат от натрупване на отпадъчни продукти в подкожната съединителна тъкан, като засяга предимно ханша и бедрата.

В наши дни целулитът  се среща твърде рано – още в пубертета.

Наблюдава се главно при жените (90-95% от случаите), които имат естествено предразположение, но и при такива, които поради начина си на живот, сами се подлагат на интоксикация –неподходяща диета, злоупотреба със стимулиращи напитки, тютюн, стрес, заседнал начин на живот.

Целулитът е често срещан

Причини за появата на целулита

Две са основните – задържане на вода или наддаване на тегло. Основно, обаче се дължи на генетични и хормонални фактори.

Хомеопатични решения срещу целулита

Thuja 5 сн  – целулитът е разположен във формата на „дисаги“, от двете страни на ханша и бедрата. Появата му обикновено е свързана с прием на лекарства (хормонални, психотропни, антибиотици и др.) Препоръчваме да се приема няколко месеца два пъти дневно по 5 гран.

Natrium muriaticum 5 ch – горната част на тялото е отслабнала и е с дехидратиран вид. Целулитът засяга само бедрата. Прием – 2 пъти по 5 гранули – 3 месеца.

Natrium sulfuricum 9 ch –  отоците са генерализирани и се появяват  предимно сутрин. Ако носите пръстени се виждат следите от тях, или те са „загнездени“ около оточна тъкан. Пациентът се влошава във влажно време  и страда от артралгии (болки в ставите). Приема се веднъж дневно в продължение на месеци.

Хомеопатия и целулит

Rhus toxicodendron 5 chцелулитът при допир е болезнен. Като цяло пациентът се влошава също при влажно време. Приема се 2 пъти дневно по 5 гран.

Phytolacca 5 chмедикамент срещу болезнен целулит, със склонност към затлъстяване и липоми. Да се приема като допълнение към Туя и Натриум сулфурикум два пъти дневно по 5 гранули.

Целулит – четири правила, които да се следват през цялата година

  • Ежедневен масаж с антицелулитен серум на основата на червено грозде, морски водорасли, индийски кестен и кафеин. Масажът се изпълнява по 2 минути във всяка проблемна зона на тялото от горе до долу.
  • Практикуване на плуване – водата масажира тялото и помага на дренирането на водата, която се задържа под кожата. При липса на възможност, добра алтернатива са пилатес, колоездене, бързо ходене.
  • Съблюдаване на подходяща диета с ограничен прием на червени меса, въглехидрати които се разграждат бързо, мляко, наситени мазнини.
  • Прием на достатъчно течности –вода, билкови чайове и фрешове. Препоръчва се три пъти годишно провеждане на детоксикиращи процедури. Особено е важно да акцентираме на черния дроб.

Регистрирайте се в нашата здравна социална мрежа SANITAS  и участвайте в дискусиите, споделете ваши здравни въпроси за да бъдете винаги информирани.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  1. Аз не знам коя точно хомеопатия да си купя. Нямам описаните симптоми. Имам целулит по бедрата, но не е болезнен и малко го поразкарах с втрисане на антицелулитни гелове.

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!