Главоболие и умствена умора при децата от училище

Деца и главоболие

Това, че децата ни са претрупани с много задължения и уроци по време на училище, не е новост за никого. В даден момент обаче интересът им към учението рязко спада, защото бързо се изтощават и изморяват. А това е най-нежеланата реакция – да се отврати детето от обучението.

Да се чуди човек, кому е нужно толкова сложна материя да се изучава в малките класове, и то винаги набързо. Който разбрал – разбрал, и се тръгва по частни учители, школи и извънредни уроци. Децата, колкото и да са умни и адаптирани към съвременните условия, не издържат и започват да се изтощават. Първото нещо, от което ще се оплачат, е болката в главата. И те не симулират. Крехката детска психика не може да понесе, от една страна, сложните и безсмислени уроци, а от друга – да се изложи пред учителите и съучениците си със своето незнание.

Ето защо сме длъжни да улесняваме децата си и да ги разбираме. Трябва винаги да отделяме време за тях и заедно да спортуваме или да посещаваме развлекателни мероприятия. Така и ние ще сме по-спокойни.

Хомеопатия и главобилие

И така, най-добър ефект в борбата с училищното главоболие съм срещнал от следната комбинация:

  • „Калиум фосфорикум 15 СН“ – 2 пъти по 5 гранули на ден
  • Шуслерова сол № 7 – от 3 до 5 таблетки на ден, разтворени в 150 мл топла вода.

Важно е да разберем и какво децата имат желание да практикуват извън училището. Трябва да ги стимулираме и по този начин те най-добре ще се възстановят. Някои обичат футбол, други тенис или аеробика. Изключително полезни са рисуването и другите приложни изкуства.

Анемии при децата

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!