Децата чудо на земетресението в Турция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Те внасят лъч надежда насред руините…

Турция беше разтърсена от две опустошителни земетресения. Докато усилията на спасителите продължават, трогателни кадри на бебета и деца, оцелели часове под останките на някогашните им домове, внесоха лъч надежда.

Трагедията в Турция и Сирия В СНИМКИ

Малкият Шахин – изваден жив 30 часа по-късно

5-годишният Шахин е изваден жив изпод развалините на жилищна сграда в Кахраманмараш. 30 часа след земетресението и секунди след положителната развръзка, щастието е изписано по лицата на спасителите на малкото момче.

Добри новини и за 6-годишната Елиф, спасена 30 часа след труса

Спасителните екипи, работещи в Антакия на Хатай, чули гласа на 6-годишната Елиф, останала под развалините 30 часа. Момиченцето е спасено, но било с наранявания и е откарано за лечение в болница.

Герой, оцелял 31 часа под руините

Бебе на 15 месеца беше спасено изпод развалините на срутила се сграда в южния турски окръг Кахраманмараш днес, 31 часа след разрушителното земетресение.

5-годишно момиче беше спасено в Кахраманмараш 7 часа след земетресението

Седем часа след опустошителното земетресение, в Турция успяха да спасят затиснатата под руините 5-годишна Айше. През цялото време, пише CNN Turk, екипите са поддържали връзка с нея и се опитвали да я успокоят. Детето пък изпратило съобщение на баща си изпод развалините. То гласяло „Добре съм”.

Бебето Мехмет се превръща в лъч надежда

2-месечното бебе Мехмет от Хатай е извадено живо изпод развалините 29 часа след земетресението, пише CNN Turk. 

След помахване с ръка и „Добре съм” – спасението на Джан
14-годишният Джан се вкопчва в живота, помахвайки с ръка. Така момчето от Кахраманмараш показва местоположението си на 20-ия час от земетресението. Акцията по премахването на бетонните блокове, струпани върху него, продължава 4 часа.
Две деца и майка им се измъкнаха живи изпод развалините
10-годишният Ахмет, 8-годишният Ертугрул и майка им бяха изведени живи изпод развалините на срутената сграда, в която живеели в Кахраманмараш.
Таха, Умай и Баде – поредните герои на труса
Спасяването на три деца – Таха, Умай и Баде, върна надеждата в Хатай. Децата успешно са извадени изпод останките на техния дом, за да бъдат откарани за лечение в болница.

8-месечната Рагад, която губи бременната си майка

18-месечната Рагад излиза невредима изпод руините след опустошителното земетресение в Сирия. Тя и баща ѝ оцеляват, но бременната ѝ майка, братчето и сестричката ѝ – на 4 и 5 годинки, нямат този късмет.

Харун от Сирия

Видео от момента на спасението на малкия Харун, разпространено от световните агенции, трогна света. На кадрите се вижда как спасители вадят момчето изпод купища отломки, докато се опитват да го успокоят с думи.  /източник – https://nova.bg/

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!