Детето кашля: Как да му помогнем с перкусионен масаж

Бебетата и малките деца не могат да отделят секрети, когато имат възпаление на дихателните пътища. За разлика от възрастните, те не умеят да изплюват храчките, които се събират в бронхите и често това е една от основните причини да кашлят продължително и да боледуват по-дълго.

За да му помогнем да се освободи ефективно от натрупаните секрети, можем да приложим следния масаж на гърдичките, който е напълно изпълним в домашни условия и всеки родител може да го направи.

Масажът с потупване на гърдичките подобрява циркулацията на кръвта в областта на гръбчето и гърдичките и така подпомага отделянето на заседналите в бронхите секрети, като улеснява дишането. Той е незаменимо допълнение към основното лечение.

1. Поставете бебето да легне по корем като под коремчето е добре да сложите малка възглавничка, така че главата да е на по-ниско ниво от таза.

Кои са другите прийоми на перкусионния масаж – прочетете тук.

ИмуноКидс – Природен имуномодулатор за децата.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!