Трансплантираха пет органа на малкия Борил в болница в САЩ

Малкият Борил, който обедини Хасково в благотворителна кампания, получи пет органа от донор, които му бяха трансплантирани в болница в Маями, САЩ, съобщават негови близки.

Детето е получило стоп на чревния пасаж и на 9 юни е било оперирано. Малко след това е дошла новината за донорска ситуация.

На 13 юни вечерта екипа на Miami Transplant Institute започва не лесната и много сложна трансплантация. След 9 часа в операционна е извършен първият етап на трансплантацията.

До 16 юни екипът в реанимацията на Holtz Children’s Hospital се борят за възстановяването му и за работата на новите органи. Сутринта на същия ден Борил отново е приведен в операционната зала за извършване на втория етап на трансплантацията. След 6 часа в зала всичко е направено по план.

Борил получи пет органа от своя донор – стомах, панкреас, черен дроб, тънко и дебело черво.

„Борбата, куража и желанието за живот на Борил и невероятните усилия на екипа от специалисти, които се борят за него денонощно успяха да го стабилизират и спомогнат за неговото възстановяване. Борбата ще е голяма. Пътят ще е дълъг и трънлив. Благодарим на Господ. Благодарим на екипа по трансплантации, голям поклон. Огромно благодаря на родителите на донора. Благодарим и на всички Вас, без които това не би могло да бъде възможно!“, се казва в съобщението на близките.

Източник – Хасково инфо

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!