Тонзилотрен – какво съдържа и как дозира при деца

Тонзилотрен е хомеопатично лекарство за лечение на остри и хронични рецидивиращи тонзилити, увеличаване на сливиците в детска възраст и лечение след хирургично отстраняване на сливиците

Тонзилотрен е комбинация от пет добре доказани отделни хомеопатични средства, която е особено подходяща за лечение на възпаления на лимфните жлези, обграждащи гърлото – като остри фарингити, остри катарални или тонзиларни ангини, а също така и при оперативно отстраняване на сливиците (тонзилектомия).

Атропинум сулфурикум има положителен ефект при началните температурни фази, които включват зачервено гърло, подути сливици и характерни подтици за преглъщане.

Останалите четири компонента на Тонзилотрен се допълват взаимно в лечението на подострите до хронични случаи, често придружени с формиране на мукус (слуз).

Меркуриус е особено подходящ за успокояване на сливиците, както и на лимфните жлези при фарингит.

Хепар сулфурис има положително действие върху упоритите и повтарящи се възпаления, както и върху острите болки, които се разпространяват към ушите

Калиум бихромикум спомага за преодоляване на трудностите с преглъщането успокоява уголемените сливици и съдейства за премахване на полипите.

Силицея ускорява оздравителния процес при възпаленията и намалява податливостта към инфекции, чрез стимулиране на имунната система.

Като цяло, Тонзилотрен, благодарение на синергетичния си ефект, осигурен от петте активни съставки, осигурява ефективност през всички фази на възпалението от началните оплаквания до излекуване на рецидивите.

Тонзилотрен е доказал клиничната си ефективност в лечението на увеличени сливици.

При деца над 2 години препоръчителната доза е 3 пъти по 1 табл., която може да се разтвори във вода.

Тонзилотрен изключително успешно се съчетава с билковия препарат Интуитива.

https://www.d-rmario.com/product/intuitiva/

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!