Първи подробности за големия ужас с 11-годишните момчета, разтърсил България

Председателят на Управителния съвет на Дунав (Русе) Диян Димов направи коментар след трагедията, при която 11-годишни две деца от школата на клуба бяха ударени от мълния по време на тренировка, а едното от тях почина. Другото е настанено в болница с тежки изгаряния и опасност за живота.

„Всички сме потресени от случилото се. Поднасяме съболезнования на близките и родителите на починалото дете. Молим се другото момче да се възстанови“, коментира Диян Димов.

“Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди инцидента е било облачно, но не е имало предпоставка за гръмотевична буря. Изведнъж е гръмнало. По време на тренировката е имало и родители, които са наблюдавали децата си как тренират”, допълни председателят на УС на Дунав пред БТА.

“Треньорът преценява с оглед на ситуацията дали заниманието да продължи, или не. По случая тече разследване. Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има много сгради, на които също са с гръмоотводи. Не мога да си обясня как се стигна до тази ситуация”, каза още Димов./ Източник Блиц

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!