Ново проучване: 80% от пробите от урина на деца и възрастни са положителни за причиняващ рак глифозат

Проучване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията открива глифозат, ключовата съставка в унищожителя на плевели Roundup на Монсанто, в повече от 80% от пробите от урина, взети от деца и възрастни в САЩ. Това е откритие, което учените наричат ​​„обезпокоително“.

Докладът на отдел на Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) установи, че от 2 310 проби от урина, взети от група американци, предназначени да бъдат представителни за населението на САЩ, 1 885 са покрити с откриваеми следи от глифозат.

10 хомеопатични препарата, които трябва винаги да носите със себе си

Глифозатът е активната съставка в хербицидите, продавани по целия свят, включително широко използваната марка Roundup. Почти една трета от участниците бяха деца на възраст от 6 до 18 години.

Академици и частни изследователи от години отбелязват високи нива на хербицида глифозат в анализи на проби от човешка урина.

Шепард е съавтор на анализ от 2019 г., който установява, че експозицията на глифозат увеличава риска от неходжкинов лимфом, а също така е съавтор на научна статия от 2019 г., която преглежда 19 проучвания, документиращи глифозат в човешката урина.

Както количеството, така и разпространението на глифозат, открит в човешката урина, се покачват стабилно от 90-те години на миналия век, когато Monsanto Co. представи генетично модифицирани култури, предназначени да бъдат пръскани директно с Roundup, според изследване, публикувано през 2017 г. от изследователи от Медицинския факултет на Калифорнийския университет в Сан Диего. .

Пол Милс, водещият изследовател на това проучване, каза по това време, че има „спешна нужда“ от задълбочено изследване на въздействието върху човешкото здраве от глифозата в храните, които хората обикновено консумират.

Ефективен Детокс с Природни Продукти – Пчелен прашец и ИмуноКидс.

Повече от 200 милиона паунда глифозат се използват годишно от фермерите в САЩ в полетата им. Средството за унищожаване на плевели се пръска директно върху култури с генно инженерство като царевица и соя, а също и върху култури без генно инженерство като пшеница и овес като десикант за изсушаване на културите преди прибиране на реколтата.

Много фермери също го използват на ниви преди вегетационния сезон, включително производители на спанак и производители на бадеми. Счита се за най-широко използвания хербицид в историята.

Остатъци от глифозат са документирани в редица популярни храни, приготвени с напръскани с глифозат култури, включително бебешка храна.

Monsanto и компанията, която я купи през 2018 г., Bayer, твърдят, че глифозатът и продуктите Roundup са безопасни и че остатъците в храната и човешката урина не представляват риск за здравето.

Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA) зае противоположната позиция, класифицирайки глифозата като малко вероятно да бъде канцерогенен. Но миналия месец федерален апелативен съд излезе със становище, което отмени решението на агенцията за безопасност и нареди на агенцията да обърне „допълнително внимание“ на доказателствата за рискове от глифозат.

„Хора от всички възрасти трябва да се тревожат, но аз съм особено загрижен за децата“, каза Фил Ландриган, който е работил години в CDC и EPA и сега ръководи Програмата за глобално обществено здраве и общото благо в Бостънския колеж.

Ландриган каза:

„Децата са по-силно изложени на пестициди, отколкото възрастните, защото на килограм тегло те пият повече вода, консумират повече храна и дишат повече въздух.

„Освен това децата имат много години бъдещ живот, когато могат да развият заболявания с дълъг инкубационен период като рак. Това е особено тревожно за хербицида глифозат.

Детокс с Природни Продукти – Пчелен прашец и ИмуноБуст.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!