Хомеопатични решения при скарлатина

 В момента има бум от скарлатина. Важно е да се знае, че повишаването на имунитета с хомеопатични средства е важно, защото не всеки се разболява от скарлатина. На нашата страница има достатъчно информация за имуностимулаторите Осцилококцинум, Енгистол, Инфлуцид , хомеопатичният монопрепарат Силицея 30СН и др.

⭕ Скарлатината се предизвиква от бета хемолитичен стрептокок и за разлика от останалите т.нар. “детски болести“ може да предизвика късни усложнения на сърцето и бъбреците (клапни пороци и автоимунен гломерулонефрит). За целта, ако се докаже скарлатина и гърленият секрет покаже бета хемолитичен стрептокок, е по-безопасно пациентът да вземе антибиотик, като същевременно взима пробиотик за поне 2 месеца.

👩‍⚕ Хомеопатичното лечение е чудесно допълващо лечение при скарлатина. Ето най-честите хомеопатични монопрепарати при скарлатина:

🩺 Belladonna(Беладона) 30CH – най-честото лекарство за скарлатина, с внезапно и бързо развитие на заболяването с много висока температура (39-40градуса), която непрекъснато се променя, пулсиращо главоболие, зачервена, топла и ПОТНА кожа на пациента. Гърлото е алено червено, с алено червен език, без налеп. Дозировка – на всеки 30-60 минути до подобрение, после на 2 часа по 5гранули. При трайно подобрение – 3х5 гранули.

🩺 Apis mellifica (Апис мелифика) 30CH – внезапно покачване на температура, лицето е розово червено и оточно, има главоболие, пациентът изобщо отказва да приема вода въпреки високата температура. Гърлото е оточно, с уголемени сливици, но бледи на цвят (няма го яркото зачервяване както при необходимост от Беладона). Дозировка – на 2 часа по 5 гранули, при трайно подобрение – 3х5 гранули.

🩺 Phytolacca (Фитолака) 9CH – тъмночервени или виолетови небни дъги и сливици, болка в гърлото, която се излъчва към ушите при преглъщане. Усещане като за чуждо тяло в гърлото. Възможни са увеличени лимфни възли, както и единични бели точици по сливиците.

🩺 Mercurius solubilis (Меркуриус солубилис) 15CH – най-честото лекарство за заплашваща гнойна ангина. Езикът е с дебел, бял налеп и пациентът има много лош дъх и повишено слюноотделяне. Силно зачервени сливици, единични бели точици по тях или наличие на по-плътни налепи. Много болезнено преглъщане, увеличени лимфни възли. Пациентът е отпаднал и се изпотява, влошава се и се изпотява повече през нощта. Дозировка – на 2 часа по 5 гранули, при трайно подобрение – 3х5 гранули

Бъдете здрави! 

Д-р Юрукова🍃 Хомеопатията днес: https://www.homeopathytoday.eu/

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!