Хиперактивност – протокол за изписване на хомеопатични препарати

Всички  знаете ,че се  увеличи броят на децата  с  хиперактивност  и  липса  на  концентрация.

Тяхното  поведение  създава  дискомфорт  както  за  родителите , така  и  за  учителите  и  съучениците  им.

Ето  някои  лекарства  и  техните  показания  за  прием :

КАЛИУМ БРОМАТУМ

При патогенетичните експерименти се наблюдава фаза на възбуда и бързо след това фаза на депресия. Това обяснява „двуцветната“ симптоматика на този медикамент с:

1/ постоянни движения на ръцете и пръстите;

2/ непрестанна, суха, невротична кашлица, която се влошава при лягане (като Hyoscyamus)/ персистиращо хълцане;

3/ безсъние с нощни кошмари, сомнамбулизъм и вероятност за енурезис; Последния проблем често е свързан с ентеробиоза /глисти/, която, за ограничаване на рецидивите, налага освен класическото лечение също прескрипцията на Cina и на един от големите теренни медикаменти (Silicea, Calcarea carbonica, Sulfur);

4/ намаляване или премахване на чувствителност- та към болката на ниво различни лигавици (фаринкс, ларинкс, урогенитални лигавици);

5/ нарушения на паметта с тенденция към дислексия и заекване;

6/ възможна еволюция към вид индиферентност с разсеяност и липса на интерес към това, което се случва около него.

 ЦИНКУМ МЕТАЛИКУМ

— постоянна възбуда, непрекъснато движи краката и ходилата си; свръхчувствителност към шумове; мудност при работа; трудно задържа вниманието си; астения и слаба памет.

ТАРЕНТУЛА ХИСПАНА

—неудържимо, непрекъснато движение (глава, крака, ръце и пръсти) с липса на моторна координация, с парадоксална промяна на настроението (от луд смях до гняв, между импулси към насилие – например да удря и радост); дете, което е неуспешно в училище поради своята нер-вност, проблеми с дисциплината и дефицит на вни- мание, които определят поведението му

МЕРКУРИУС СОЛУБИЛИС

—неспокойно дете, „докосва всичко“, понякога склонно към заекване. До крайност злонамерено, авторитарно, холерично, правещо обратно на това, което му се казва. Ще има трудности в училище, особено по онези предмети, където се изисква да разсъждава (писане, граматика, математика).

КАЛКАРЕЯ ФОСФОРИКА

—стройно, тънко и високо дете, което е хиперчувствително, живо, много подвижно, но бързо се уморява, не може да извършва последователна дейност и поради тази уморяемост с бавни постижения.

КАЛКАРЕЯ ФЛУОРИКА

—неспокойно дете, с нестабилна физика поради супер отпусната конституция; склонно към вестибуларни и координационни нарушения; с интелектуални проблеми и трудности за задържане на вниманието, и променливи училищни резултати.

МЕДОРИНУМ  и  АРГЕНТУМ НИТРИКУМ

—са други два големи медикамента, които трява да споменем: много неспокойни деца; с възбуда, която често води до обърканост и прибързаност в това, с което се занимават: първо поради нерационален страх, че ще им бъде отнето и ще им стане скучно и второ поради страх от забавяне. Вършат всичко припряно и с постоянна трескавост.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коментари

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!