ФОРУМИ

Намери отговори, задай въпроси и се свържи с други хора,
които се интеруват от същите неща като теб.

  • Рецепти с тиквички

    Публикувано от Милена Иванова на май 20, 2022 at 12:28 pm

    Здравейте, Обожавам тиквичките. те са и полезни.

    Ето три изпитани рецепти с тях:

    Вкусни запечени тиквички с кашкавал

    Продукти:

    2 бр. тиквички или патладжани, 1 бр.морков, 1-2 скилидки чесън, майонеза, 1 глава лук, копър, кашкавал (сирене или топено сирене),олио

    Приготвяне

    Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина 1.5 см, нареждат се в намазнена тавичка и леко се посоляват. Морковът се настъргва, смесва се с пасирания чесън и майонеза. Тази смес се разпределя върху тиквичките. Отгоре се нареждат полумесеци от лука. Всичко се поръсва обилно със ситно нарязан копър и рендосаният кашкавал (или друг вид сирене). Запича се във фурната за 15-20 минути. По същият начин се приготвят и патладжаните, но след като се нарежат на кръгчета се посоляват, престояват 20-30 минути и се измиват.

    Вкусни подлучени тиквички на фурна

    Продукти:

    2 бр. тиквички, 1-2 стрък пресен чесън, 2-3 стръка магданоз,2-3 стръка копър,сол,зехтин,брашно,оцет

    Приготвяне:

    Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина около 3 мм. Леко се посоляват и се оставят за половин час. Отцеждат се от водата, която са пуснали. Всяко колелце се овалва в брашно и се подреждат се в обилно намазнена със зехтин тавичка едно до друго. Върху всяка се капва по няколко капки зехтин. Пекат се на средна скара, на силна фурна. Когато леко покафенеят, се изключва и изчаква до по-добро запичане. Магданоза, копъра и чесъна се нарязват на ситно. С решетеста лъжица се изваждат тиквичките и се нареждат в плитко плато. Поръсват се обилно с нарязаните подправки и оцет на вкус. Нарежда се втори ред върху първия и отново се подправя с оцет и зеленината. Поднасят се с пресни домати и сирене.

    Бързи тиквички на фурна

    Продукти:

    3 средно големи тиквички, 2 яйца, 2 с. л. брашно – може и галета, 150 гр. сирене, 1/2 връзка пресен копър, сол на вкус, черен пипер по желание, 1 шепа настърган кашкавал за поръсване

    Приготвяне:

    Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето. Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.Така получената “каша” се изсипва в тавичка, намазана с мазнина и малко брашно. Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6мин. Ястието е вкусно дори и студено.Вкусни запечени тиквички с кашкавал
    Продукти:
    2 бр. тиквички или патладжани, 1 бр.морков, 1-2 скилидки чесън, майонеза, 1 глава лук, копър, кашкавал (сирене или топено сирене),олио
    Приготвяне
    Тиквичките се нарязват на кръгчета с дебелина 1.5 см, нареждат се в намазнена тавичка и леко се посоляват. Морковът се настъргва, смесва се с пасирания чесън и майонеза. Тази смес се разпределя върху тиквичките. Отгоре се нареждат полумесеци от лука. Всичко се поръсва обилно със ситно нарязан копър и рендосаният кашкавал (или друг вид сирене). Запича се във фурната за 15-20 минути. По същият начин се приготвят и патладжаните, но след като се нарежат на кръгчета се посоляват, престояват 20-30 минути и се измиват.
    Вкусни подлучени тиквички на фурна
    Продукти:
    2 бр. тиквички, 1-2 стрък пресен чесън, 2-3 стръка магданоз,2-3 стръка копър,сол,зехтин,брашно,оцет
    Приготвяне:
    Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина около 3 мм. Леко се посоляват и се оставят за половин час. Отцеждат се от водата, която са пуснали. Всяко колелце се овалва в брашно и се подреждат се в обилно намазнена със зехтин тавичка едно до друго. Върху всяка се капва по няколко капки зехтин. Пекат се на средна скара, на силна фурна. Когато леко покафенеят, се изключва и изчаква до по-добро запичане. Магданоза, копъра и чесъна се нарязват на ситно. С решетеста лъжица се изваждат тиквичките и се нареждат в плитко плато. Поръсват се обилно с нарязаните подправки и оцет на вкус. Нарежда се втори ред върху първия и отново се подправя с оцет и зеленината. Поднасят се с пресни домати и сирене.
    Бързи тиквички на фурна
    Продукти:
    3 средно големи тиквички, 2 яйца, 2 с. л. брашно – може и галета, 150 гр. сирене, 1/2 връзка пресен копър, сол на вкус, черен пипер по желание, 1 шепа настърган кашкавал за поръсване
    Приготвяне:
    Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето. Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.Така получената “каша” се изсипва в тавичка, намазана с мазнина и малко брашно. Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6мин. Ястието е вкусно дори и студено.

    Теди Раева replied преди 6 месеци, 2 седмици 2 Потребители · 1 Reply
  • 1 Reply
  • Теди Раева

    Член
    май 21, 2022 at 3:18 am

    Много вкусно.

    Още през този уикенд ще изпробвам някоя от рецептите.

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!