ФОРУМИ

Намери отговори, задай въпроси и се свържи с други хора,
които се интеруват от същите неща като теб.

 • Пролетна умора

  Публикувано от Д-р Петя Иванова админ. на май 3, 2023 at 5:47 am

  Как да се справим с пролетната умора ?

  Липсата на слънчева светлина, достатъчно витамини в храната и намалената физическа активност през зимата са причина доста хора да усещат липса на енергия с настъпването на пролетта.

  Симптоми на пролетна умора

  Най-честите симптоми на пролетна умора включват:

  • физическа и умствена отпадналост
  • виене на свят
  • постоянна сънливост

  Ако страдате от пролетна умора, обогатете храната си с повече плодове и зеленчуци, прясно приготвени плодови сокове и риба. Пийте много минерална вода, за да се снабдите с нужните на организма минерали.

  Три хомеопатични лекарства за пролетна умора

  В хомеопатията има много лекарства за физическа и умствена умора. Всички те са препарати от природен произход, без странични действия и лесни за употреба. Взимат се по 5 гранули сутрин и вечер в разреждане 9 СН между храненията за поне 2-3 седмици. Ако симптомите на умора продължават и след това, потърсете лекарска консултация за прецизиране на диагнозата и лечението.

  • Хина рубра (China rubra) е за тези, които се будят освежени сутрин, но усещат, че едва се влачат от умора следобяд. Води физическата умора, а не умствената. Оплакват се също от виене на свят и гадене. Особено подходящ за умора след грип или настинка.
  • Калиум фосфорикум (Kalium phosphoricum) e подходящ за тези, които се будят уморени. Чудесен за случаите с умствена умора след много работа и малко сън. Отпадналостта е придружена с повишена раздразнителност, главоболие и трудно заспиване.
  • Фосфорикум ацидум (Phosphoricum acidum) ще помогне, ако сте отпуснат и безразличен през целия ден. Липсата на енергия и концентрация често са съпроводени от потиснатост и лош апетит.

  Хранителните добавки и билки за пролетна умора

  Хранителните добавки, билките и хомеопатията могат да се прилагат едновременно за лечение на пролетната умора. Всички те са на природна основа и нямат странични ефекти, а подобрението от прилагането им се наблюдава още през първата седмица от началото на лечението.

  • Пчелното млечице е богато на витамини и минерали. Той е ефикасен тоник срещу физическа и умствена умора.
  • Микроелементите, като желязо, манган, магнезий и мед са важни съставки за жизненост и енергичност.
  • Женшен – Американските и азиатските корени от женшен са доказани във времето адаптогени. Те увеличават енергичността и засилват умствената и физическата издръжливост.
  • Елефтерокок (Сибирски женшен) – далечен роднина на американския и азиатския женшен. Подобрява физическата енергия, концентрацията и паметта дори по-добре от традиционния женшен. Не го ползвайте постоянно за повече от 60 дни, защото се наблюдава привикване.
  • Джинджифилът е с отлични дезинтоксикационни свойства, той пречиства организма и повишава енергията. Особено ценен за хора, които страдат от храносмилателни проблеми, защото намалява възпалителните процеси и болките в стомашно-чревния тракт.
  • Гуарана – плодовете на гуараната съдържат калций, магнезий, фосфор и калий. Повишават енергията и подобряват паметта и настроението.
  • Лиций – едно много вкусно лечение на пролетна умора. Лициевите плодчета са богати на витамини и микроелементи. Лицият повишава тонуса, подобрява настроението и нормализира съня./д-р Юрукова

  Изключително ефективен в преодоляването на пролетната умора и за бързото възстановяване на организма е ИмуноБуст

  https://www.d-rmario.com/product/imunob/

 • 0 Отговори

Съжаляваме, но все още няма отговори.

Log in to reply.

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!