ФОРУМИ

Намери отговори, задай въпроси и се свържи с други хора,
които се интеруват от същите неща като теб.

  • Мусака – по диета “Зоната”

    Публикувано от Рени Грозева на юни 7, 2022 at 12:02 pm

    Здравейте, Ето една рецепта на мусака – тя е п т.нар. диета “Зоната”, което означава, че белтъчини, въглехидрати и мазнини са балансирани и от нея не се пълнее.

    Мусака

    Необходими продукти:

    546 г телешка, пилешка или хубава смес кайма
    600 г картофи
    1 глава лук 120г
    360 г гъби /може и без тях, но опитайте, става много вкусно/
    1 кутийка рязани домати /330 гр. е моята в случая/
    1 с.л. мазнина
    200-300 мл вода
    За заливката:

    1 кофичка кисело мляко 2%
    3 яйца
    1 с.л. брашно/каквото искате/
    1 к.л. сода

    По колко може да ядете на едно хранене и в съчетание с какво?

    Тъй като парчетата стават големи,1 парче с малко кисело мляко или тараторче за голямо хранене е супер, разбира се, както винаги, може да добавите и салата от свежи зеленчуци.

    За тези, които искат да знаят повече – това са 16 блока П, В, М. Протеините са от каймата, яйцата, млякото, въглехидратите – от всички зеленчуци, брашното и малко от млякото, мазнините – мазнината, която сте използвали + има още в каймата, има и в жълтъците на яйцата. 1 парче идва около 3 блока изравнено. На мястото на гъбите, може да сложите 1-2 средни тиквички, нарязани на кубчета, също става много вкусно.

    Как да я приготвите?

    Ако желаете, може да ползвате друга рецепта, стига да спазвате грамажите записани тук. Ако пък не, ето моята:

    Първо нарежете картофите и ги сложете да се пекат в тавичка с 300 мл вода на 200 градуса, докато приготвите каймата.

    След като ги сложите, задушавате каймата и нарязания лука в тиган с малко вода и 1 с.л. мазнина, бъркате.

    След като каймата стане почти готова /на ситни топченца/, добавете и гъбите, овкусете с подправки по ваш вкус и разбъркайте.

    След като и гъбите поомекнат, добавете доматите и разбъракйте добре.

    Изкарайте тавата с вече посварените картофки и добавете всичко към тях, като върнете обратно във фурната, докато малко се посгъсти.

    През това време си направете застройката, като смесите и разбъркате добре киселото мляко, содата, яйцата и брашното.

    Залейте картофите и каймата със застройката и запечете отгоре до готовност.

    Разделете я на 6 равни парчета.

    Рени Грозева replied преди 1 година, 5 месеци 1 Потребител · 0 Отговори
  • 0 Отговори

Съжаляваме, но все още няма отговори.

Log in to reply.

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!