ФОРУМИ

Намери отговори, задай въпроси и се свържи с други хора,
които се интеруват от същите неща като теб.

 • Домакинство – Какво означават цветовете на гъбите за миене и коя за какво служи

  Публикувано от Рени Грозева на юли 26, 2023 at 7:30 am

  Цветът на гъбата за миене е важен фактор в домакинството. Миенето на чинии трудно може да се нарече приятно изживяване в кухнята. С този проблем обаче трябва да се сблъскваме всеки ден. И тъй като в съдомиялни няма във всяко домакинство, обичайната гъба остава най-популярният помощник при миене на съдове.

  Днес ще ви разкажем каква роля играе цветът на гъбата за миене – нещо, за което едва ли сте се замисляли досега. Оказва се, че има тънкости, на които дори опитни домакини не обръщат внимание.

  Обичайните цветни парчета се намират в почти всяка кухня. Ние обаче възприемаме техния ярък цвят като нормален маркетингов трик и затова не смятаме, че характеристиките на гъбата може да е скрита зад цвета й.

  Разбира се, отговорът е да – това е маркетингов трик, но само ако говорим за меката, основна част от гъбата. Цветът на абразивната страна обаче има значение – той показва степента на твърдост на покритието. Този материал се нарича scotch-brite (от търговската марка American Scotch-Brite) и е направен от груби влакна, залепени върху основата мека част.

  Скоч брайт лентата при гъбите за почистване обикновено се предлагат в три цвята. Ето защо:

  Зелено

  Гъба със зелена абразивна част е предназначена за най-тежките замърсявания. Въпреки това такъв твърд материал може да надраска някои покрития. Не се препоръчва да се използва върху незалепващи тигани, витражи, емайлирани съдове и др.

  Прочетете още от форумите:


  Червено

  Този цвят показва средна твърдост и е най-предпочитаният вариант. С такава гъба може лесно да се премахнат упоритите замърсявания и суха храна, но без да се нараняват или драскат съдовете толкова много.

  Жълто

  С този цвят се предлагат гъби за почистването на фини повърхности, като например стъклени съдове или чаши. Такъв материал нежно обработва повърхността и може да се използва интензивно.

  • Тази дискусия беше редактирана преди 9 месеци от  Рени Грозева.
  Рени Грозева replied преди 9 месеци 1 Потребител · 0 Отговори
 • 0 Отговори

Съжаляваме, но все още няма отговори.

Log in to reply.

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!