ФОРУМИ

Намери отговори, задай въпроси и се свържи с други хора,
които се интеруват от същите неща като теб.

 • Био Хак – Вижте кои са 7-те полезни Супер храни

  Публикувано от Теди Раева на август 26, 2022 at 1:22 pm

  Балансираният режим на хранене оказва влияние както върху състоянието на организма в настоящето, така и в бъдещето. Съществуват “супер храни”, които са изключително полезни за човешкото здраве и поддържат тялото пълно с енергия.

  Боровинки

  Пълни с антиоксиданти и фитофлавоноиди, тези плодове имат и високо съдържание на калий и витамин С. Те често присъстват в препоръчваната диета за хора, страдащи от сърдечни заболявания и рак, поради своя противовъзпалителен ефект.

  Полезен съвет е, че колкото по-тъмен е цветът на горските плодове, толкова по-богати са на антиоксиданти. Това се отнася както за пресните, така и за замразените.

  Богати на Омега-3 риби

  Най-големи количества Омега-3 се съдържат в мазните студеноводни риби като сьомгата, херингата, сардината и скумрията. Препоръчителното количество е от две до три порции в седмицата. Други източници на Омега-3 са яйцата, лененото семе и орехите. Допълнителното им предимство е, че съдържат висок процент мононенаситени мазнини, които могат да участват в понижаването на холестерола.

  Соя

  Проучване, публикувано в The Journal of the American Medical Association през 2003 г., показва, че диета със соеви фибри, протеини от овес и ечемик, бадеми и маргарин от растителни стероли понижава холестерола толкова, колкото и статините, най-широко предписваното лекарство за холестерол. Предложенията на специалистите за храни, богати на соя, са тофу, соево мляко или едамаме – без соев прах, съдържащ се в соевия сос.

  Фибри

  Диета с високо съдържание на фибри стимулира поддържането на здравословни нива на холестерол и кръвна захар. Пълнозърнестите храни, бобът, плодовете и зеленчуците са добри източници.

  Вижтте коя е 8-та Биохрана


  Чай

  Общата антиоксидантна сила на черния чай е същата като на зеления чай. Въпреки това скорошно японско проучване на зеления чай установява, че мъжете, които го пият редовно, имат по-нисък холестерол от тези, които не пият изобщо. Изследователи от Испания и Обединеното кралство констатират, че специфичният антиоксидант, съдържащ се в зеления чай, може да инхибира растежа на раковите клетки.

  Калций

  Калцият, съдържащ се най-вече в млечните продукти, помага за изграждането на здрави кости и предотвратява остеопорозата. Някои проучвания показват, че минералът може да помогне и при загуба на тегло.

  Черен шоколад

  Нови изследвания показват, че черният шоколад е пълен с антиоксиданти и може да понижи кръвното налягане. Препоръчва се да е с 60% или по-високо съдържание на какао, т. е. колкото по-тъмен, толкова по-добре. Освен това, колкото по-тъмен е, толкова по-ниско е съдържанието на мазнини и захар.

  Вижтте коя е 8-та Биохрана

  Теди Раева replied преди 1 година, 7 месеци 1 Потребител · 0 Отговори
 • 0 Отговори

Съжаляваме, но все още няма отговори.

Log in to reply.

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!