ФОРУМИ

Намери отговори, задай въпроси и се свържи с други хора,
които се интеруват от същите неща като теб.

  • За детския имунитет

    Публикувано от Д-р Петя Иванова админ. на април 27, 2023 at 3:08 am

    По 5 минути на ден пред кварцовата лампа в детската градина

    Какво се случи с така полезното облъчване с кварцова лампа в детските градини? Помните ли как през миналия век се редяхме на опашка пред синята лампа, събличаха ни само по бельо и ни даваха очила, през които да гледаме лампата? Сеансът траеше по 5 минути на дете, а учителките казваха да стоим и да не мърдаме, защото като ни напече лампата, ще сме по-здрави?


    Вижте как една майка се справи с тиковете и напрежението при детето си – https://sanitas.bg/vizhte-kak-edna-majka-se-spravi-s-tikove-i-nervno-naprezhenie-pri-deteto-si/

    По време на социализма в България кварцова лампа имаше във всяка една група на детска градина, която сестрата включваше по веднъж на ден, особено често през зимата.

    СМЯТАШЕ СЕ, ЧЕ ЛИПСАТА НА ВИТАМИН D ПРЕЗ СТУДЕНИТЕ МЕСЕЦИ МОЖЕ ДА СЕ КОМПЕНСИРА ОТ ОБЛЪЧВАНЕ С КВАРЦОВА ЛАМПА. ОТДЕЛНО С ПОСТАВЯНЕТО МУ В СТАЯТА Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ УБИЕ ГОЛЯМ БРОЙ РАЗЛИЧНИ ВИРУСИ И НЕБЛАГОПРИЯТНИ БАКТЕРИИ.

    Диапазонът на излъчването на медицинския кварц е нисък, на вълни с лечебни биохимични свойства. Смята се, че лечението с медицински кварц подсилва имунната система и повишава циркулацията на кръвта, което засилва имунните защити на тялото.

    Кварцовата лампа задължително се е използвала със специални предпазни очила. В противен случай облъчването може да доведе до изгаряне на очите и сериозни вреди за зрението. Неспазване на указанията за времетраене на процедурите, от друга страна, води до изгаряне на кожата, подобно на слънчевото. Именно заради това в детската градина всичко е било засечено до секундата.

    Как да засилим имунитета на съвременните децата – https://www.d-rmario.com/product/kod/

    Колкото и да е полезна, кварцовата лампа крие рискове спрямо всеки организъм. Излъчваните UV лъчи имат определен ефект върху чувствителните хора, следователно, в някои случаи, човек може да изпита алергична реакция към процеса на третиране с кварц. Има недоказано мнение, че процедурата за третиране на кварца може да се превърне в активатор за развитието на ракови тумори. При определена категория хора кварцовото лечение води и до повишаване на кръвното налягане.

    Вместо кварцова лампа, в момента в повечето детски ясли и градини има бактерицидни UVC лампи. Те станаха популярни с навлизането на вируса COVID-19. За да се избегне разпространението му, лампите се използват за вътрешна дезинфекция и осигуряване на стерилна среда за децата и учителите.

    Основната разлика между тях и кварцовите лампи е, че те се използват в извънработно време, когато децата са извън помещенията, тъй като предизвикват бързо изгаряне на кожата и не са полезни за директно облъчване. / Източник – https://detskitegradini.com/

    Вижте как една майка се справи с тикове и нервно напрежение при детето си

  • 0 Отговори

Съжаляваме, но все още няма отговори.

Log in to reply.

Свържи се с нас:

Не забравяй да се регистрираш!

Регистрирай се, за да можеш да задаваш въпроси, да създаваш и отговаряш в дискусии, да се свързваш с други потребители и да намериш решение на твоя проблем!